:.. پایگاه اطلاع رسانی دارالقرآن نور شمال فارس..:

۱۴ مطلب در شهریور ۱۳۹۶ ثبت شده است

اختتامیه سومین سال طرح تسنیم دارالقرآن نور شمال فارس

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مجتمع بزرگ قرآنی نور شمال فارس ؛ در آخرین روز های تابستان امسال طرح تربیتی قرآنی تسنیم دارالقرآن نور شمال فارس به سومین سال فعالیت قرآنی خود پایان داد.

مراسم اختتامیه این طرح دوشنبه 1396/6/27 با حضور جمعی از مسئولین شهرستان، قرآن آموزان و مربیان طرح تسنیم و خانواده بزرگ قرآنی شهرستان آباده برگزار شد  .

این طرح ابتکاری که توسط دارالقرآن نور شمال فارس برگزار شد توانسته است تا کنون بیش از صد نوجوان دختر و پسر را در قالب کلاس های هنری مهارتی قرآنی این طرح با مفاهیم قرآن کریم و آموزه های آن آشنا نماید .

طرح تسنیم، یک ایده قرآنی موفق است که  از ابتدای تابستان ۹۴ در مجتمع دارالقرآن نور شمال فارس به اجرا در آمد وتوانسته است نقش موثری را در گسترش فرهنگ اصیل قرآنی در میان نوجوانان شهرستان آباده ایفا نماید. در تابستان امسال حدود 50 نفر از  دانش آموزان دختر و 60 دانش آموز پسر در این طرح شرکت داشتند.

در این طرح علاوه بر فعالیت‌های قرآنی، کلاس‌های قصص قرآنی، امام‌شناسی، خوشنویسی، نقاشی با رنگ روغن، چرم‌دوزی، سفال‌گری، کارگاه خلاقیت و پخش و تحلیل فیلم اسلحه شناسی و... ویژه دختران و پسران ۱۰ تا ۱۲ سال با حضور مربیان و اساتید قرآنی با تجربه در مجتمع بزرگ قرآنی نور شمال فارس برگزار شد.

سفر و اردوی های زیارتی مختلف از جمله سفر مشهد مقدس، اردوی تفریحی تهران، اردوی قرآنی اصفهان از دیگر برنامه های این طرح در این تابستان بود .

 

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰

اردوی تفریحی قرآنی یک روزه طرح تسنیم دختران دارالقرآن نور شمال فارس

اردوی تفریحی قرآنی یک روزه طرح تسنیم دختران دارالقرآن نور شمال فارس


در روز های پایانی تابستان 1396، قرآن آموزان شرکت کننده در طرح تسنیم، اردویی تفریحی آموزشی قرآنی را تجربه کردند .

این دانش آموزان از صبح روز چهارشنبه 1396/6/22 به همراه مربیان و مسئولین مجموعه، با هدف رشد و هیجان و نشاط و تعمیق آموزه های خود در این مدت برای یک روز به اردو رفتند .

این اردو تنها یک روز به طول انجامید و  اردوگاه میثاق محل برگزاری آن بود .


پست تکمیل می شود ...

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

افتتاح نخستین مهد قرآنی دانشگاه آزاد

گروه دانشگاه: نخستین مهد قرآنی دانشگاه آزاد با نام «رضوانه» در سازمان امور رسانه‌ها، چاپ و انتشارات این دانشگاه افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در حاشیه نشست خبری امروز رئیس هیئت موسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد، نخستین مهد قرآنی دانشگاه آزاد در سازمان امور رسانه‌ها، چاپ و انتشارات این دانشگاه افتتاح شد.

این مهد قرآن با نام مهد قرآن «رضوانه»، دختر شهید هادی باغبانی، مستندساز شهید مدافع حرم  امروز افتتاح شد.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

‌‌از سرچشمه تا خانه بخت ... ، روابط عاطفی خانواده/ ازدواج آسان


‌‌از سرچشمه تا خانه بخت



به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، طبق تحقیقات به‎عمل آمده بحث ازدواج مولفه چهارم جوانان و تحصیل، شغل و شانیت اجتماعی بالاتر از ازدواج قرار گرفته‎اند؛ اگر در گذشته افراد به راحتی با معرفی خانواده‎ها، در یک مسیر و یا حتی در روستاها که از سر چشمه تا سر چاه همدیگر را می‎دیدند و ازدواج می‎کردند اما امروزه به علل بسیاری، ازدواج سخت و اهمیتش در اولویت‎‎های پایین‎تر جوانان قرار گرفته است و همین موضوع باعث افزایش سن ازدواج و کاهش رغبت به تشکیل خانواده در میان جوانان کشور زیاد شده است.

در  این میان دین اسلام همواره به روابط عاطفی خانواده و جامعه تاکید کرده و شرع مقدس اسلام به ازدواج عنایت و تأکید فوق العاده‎ای دارد؛ به‎طوری که پیامبر اکرم (ص) می‎فرمایند: «ما بُنی بِناءً فی الإسلام أحبّ إلی الله عزّوجلّ من التّزویج: هیچ‎چیزی نزد خداوند محبوبتر از ازدواج نیست»؛ همچنین از حضرت امیرالمؤمنین (ع) رسیده است که: «زوّجوا، فَانّ التّزویج سُنّه رسول الله(ص)، فانّهُ کان یقول: من کان یُحبّ أن یتّبع سُنّتی، فانّ من سُنّتی التّزویج یعنی: «ازدواج کنید، که همانا ازدواج کردن سنت رسول خدا (ص) است که همواره می‎فرمودند: هرکسی که دوست دارد از سنت من تبعیت کند، همانا ازدواج کردن از سنت من است.

اسلام به پسر و دختر امر می‎کند که هرچه زودتر ازدواج کنند و آنقدر به این مهم تأکید دارد که رسول گرامی اسلام (ص)، ازدواج نکردن را اعراض از سنت خویش، یعنی خروج از اسلام، می‎داند، اما متاسفانه شرایط جامعه امروز، زندگی انسان‎ها را به سمتی جهت داده که بعضا موارد اولویت‎دار گذشته جای خود را به رده‎های پایین داده و یا به کلی فراموش شده‎اند؛ یکی از این اولویت‎ها، که امروز نیز با مشکلات و آسیب‎های بسیاری مواجه است، ازدواج است. 



حال دستگاه‎ها و نهادهایی هستند که با انجام خدمات و فعالیت‎هایی تلاش می‎کنند این امر را در کشور ترویج و توسعه دهند؛ در کنار این مسئله نیز جوانانی هستند که باوجود داشتن شرایط لازم و کافی برای ازدواج هنوز این اقدام را انجام نداده و از آن سر باز می‎دهند؛ حال یکی از مجموعه‎های فرهنگی کشور با راه‎اندازی مرکزی، آموزش‎های ازدواج را به شیوه‎ای نوین و جذاب به جوانان می‏آموزد منجر به ازدواج آنها می‎شود.

در این شیوه افراد ضمن ثبت نام رایگان و استفاده از خدمات مشاوره‎ای، همسر مورد علاقه‏ خود را پیدا می‎کنند. این موسسه مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی معروف به «سرچشمه» است. این مجموعه فرهنگی با هدف ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی و همچنین کاهش و بهبود بسیاری از مشکلات  اجتماعی، خانوادگی و تربیتی، محیطی را برای مشاوره تخصصی مطمئن و صحیح توسط کارشناسان، مشاوران و روانشناسان فراهم کرده است.

در کنار تمامی این خدمات کلی، می‌توان به خدمات ویژه کلینیک خانواده سرچشمه اشاره کرد که در سه بخش اصلی آموزش مهارت‎های زندگی، روانشناسی تربیتی و مشاوره و کتاب درمانی تقسیم شده‎ است. در گروه‌های تخصصی روان‌شناسی، مشاوره و درمان این کلینیک، مشاوره قبل از ازدواج و آموزش مهارت‎های پیش از ازدواج، مشاوره روابط با همسر و اختلالات عاطفی زوجین، مشاوره‌های اختلال شخصیت و رفتار، مشاوره مشکلات زناشویی و مهارت‎های جنسی، مشاوره دینی و اعتقادی در زندگی مشترک، مشاوره تربیتی کودک و درمان اختلال‎های رفتاری و مشاوره‌های تحصیلی و اختلال‎های یادگیری ارائه می‌شود.

لازم به ذکر است در کنار این خدمات، اختلال‎های یادگیری خواندن، نوشتن، ریاضی، عدم انطباق، کشف و به روش شناختی ـ رفتاری درمان می‌شود؛ جلسات مشاوره فردی با حضور هشت کارشناس که دارای تخصص دانشگاهی و آشنا با مبانی دینی هستند، برگزار می‌شود همچنین جلسات درمان گروهی با حضور دو روانشناس و یک روانپزشک برگزار می‌شود.

در بخش گروه‌های تخصصی آموزش و یادگیری مسائلی از قبیل کودک‌پروری از منظر اسلام، روانشناسی و طب سنتی، تفاوت‌های زن و مرد، روابط زناشویی سالم از منظر فیزیولوژی و روان‌شناسی، سلامت جسمی و بیماری‎های زنان و راه‌های مقابله با استرس و ... مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

ادامه را در اینجا بخوانید :
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

فیلم/گزارشی کوتاه از فعالیت های قرآنی طرح تسنیم دختران، تابستان 1396

بسم الله الرحمن الرحیم

فیلم/گزارشی کوتاه از فعالیت های قرآنی طرح تسنیم دختران، تابستان 1396


دریافت
حجم: 26.9 مگابایت



فیلم در کانال تلگرام طرح تسنیم دختران به آدرس 


Http://Telegram.me/Tasnim_dqurannoor

موجود می باشد و به زودی در سایت نیز بارگزاری خواهد شد . 


با کلیک بر روی عبارت زیر میتوانید عضو کانال شوید 



این کلیپ کوتاه تنها بخش کوتاهی از فعالیت های طرح قرآنی تسنیم در تابستان 1396 می باشد که در مراسم میلاد حضرت معصومه سلام الله علیها و جشن روز دختر پخش گردید که به درخواست مخاطبین محترم در اینجا قرار میگیرد . 

کلیپ نهایی از فعالیت ها و کلاس های طرح قرآنی تسنیم در تابستان 1396 در حال آماده سازی می باشد و متعاقبا به نمایش گذاشته خواهد شد .


۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

دستاوردهای قرآنی کشورمان مرهون آتش به اختیاری مؤسسات مردمی است

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اعتقاد دارد که دستاوردهای قرآنی کشور مرهون آتش به اختیاری و تلاش‌های جهادی و بسیجی مؤسسات مردمی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، در پاسخ به اینکه آتش به اختیار قرآنیان چیست، گفت: تاکنون بخش عمده‌ای از موفقیت‌های قرآنی که در کشور داریم به موجب روحیه جهادی است که مؤسسات مردمی داشته‌اند.

وی با یادآوری اینکه اکنون چند سال است که برخی از دستگاه‌ها و مراکز به حفظ قرآن و فعالیت‌های قرآنی ورود کرده‌اند، افزود: عمده افرادی که حافظ و قاری قرآن شده‌اند خروجی جلسات و محافل موسسات مردمی قرآن هستند البته در یکی دو دوره اخیر دستگاه‌ها نیز ورود خوبی پیدا کرده‌اند.

حسینی بیان کرد: اگر همان ورود آتش به اختیار و جهادی و بسیجی خود مردم و موسسات مردم بنیان نبود قاعدتاً هیچ‌کدام از دستاوردهای قرآنی که در کشور داریم را شاهد نبودیم.


http://iqna.ir/fa/news/3635772

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

توصیه‌هایی برای لذت بردن از قرآن

گروه بین‌الملل: قرآن کلام خداوند عظیم و والا و همیشه زنده است که به واسطه حضرت محمد(ص) به ما منتقل شده و خواندن آن می‌تواند شبیه این باشد که پروردگارمان با ما صحبت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه خبری «AboutIslam»، خواندن قرآن؛ شنیدن خداوند، صحبت کردن با او و قدم گذاشتن در راه اوست. خواندن قرآن، مواجه شدن با زندگی به همراه خالق زندگی‌بخش است.
«اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ* نَزَّلَ عَلَیْکَ الْکِتَابَ بِالْحَقِّ* خدای یکتاست که جز او خدایی نیست که زنده و پاینده ابدی است. آن خدایی که قرآن را به راستی بر تو فرستاد» (آل عمران ۲-۳)
برای کسانی که نخستین بار آن را از زبان پیامبر(ص) شنیدند، قرآن یک حقیقت زنده بود. آنان هیچ تردیدی نداشتند که خداوند از طریق پیامبر(ص) با آنان سخن گفته است. بنابراین قلب و ذهن آنان مسحور قرآن بود، چشم‌هایشان مملو از اشک می‌شد و بدنشان می‌لرزید.
آنان هر واژه قرآن را عمیقاً درک می‌کردند، ارتباط آن را با نگرانی‌ها و تجربیات خود می‌دیدند و آن‌ها را با کمال به کار می‌بستند و به افراد جدید و زنده‌ و حیات‌بخشی تبدیل می‌شدند.
امروز هم ما همان قرآن را در دست داریم. میلیون‌ها نسخه از آن وجود دارد و شب و روز در مساجد و اماکن مختلف، در رادیو و تلویزیون و در برنامه‌های مختلف آن را می‌شنویم.
تفسیرهای متعددی وجود دارد که معنای آیات را توضیح می‌دهند. سخنان زیادی برای توضیح آموزه‌های قرآن و ترغیب ما به زندگی با آن گفته می‌شود. اما چشمان ما همچنان خشک، دل‌های ما ساکن، ذهن‌های ما دست‌نخورده و زندگی‌های ما بدون تغییر باقی مانده است.
ما دیگر قرآن را مانند یک حقیقت زنده نمی‌خوانیم. می‌پرسیم آیا قرآن می‌تواند برای ۱۴۰۰ سال بعد، همچنان زنده و مرتبط و به اندازه آن زمان قوی باشد؟
این مهم‌ترین سوالی است که می‌بایست به آن پاسخ دهیم، اگر می‌خواهیم سرنوشت خود را از نو و تحت لوای قرآن بسازیم.
آنچه مشخص است این که به هر حال مشکلاتی وجود دارد. این حقیقت است که قرآن در زمان و مکانی خاص نازل شده است و از آن زمان تاکنون ما راه زیادی را رفته‌ایم و جهش‌های بزرگی در دانش فناوری داشته‌ایم و تغییرات اجتماعی قابل توجهی در جوامع بشری رخ داده است.
به علاوه، امروز، بسیاری از پیروان قرآن زبان عربی را نمی‌دانند و آن‌هایی هم که می‌دانند با زبان قرآن چندان آشنا نیستند و برای درک اصطلاحات و استعاره‌های آن نیاز به بررسی دارند تا بتوانند عمق معانی قرآن را درک کنند.
با این حال به اذعان خود قرآن، قرآن کتابی برای همیشه بشریت است زیرا کلام خداوند جاودان است.

 لذت بردن از قرآن

برای درک این حقیقت، می‌توانیم امتحان کنیم و قرآن را مانند نخستین مخاطبان قرآن درک و تجربه کنیم؛ تا جایی که برای ما امکان دارد.
به عبارت دیگر، با وجود حادثه تاریخی نزول قرآن به زبانی خاص و در زمان و مکانی خاص، باید بتوانیم اکنون نیز دریافت‌کننده کلام قرآن باشیم، زیرا پیامی جاویدان است و باید بتوانیم پیام آن را مانند مؤمنان دوران پیامبر(ص)، بخشی از زندگی خود کنیم.

اما چگونه می‌توانیم این کار را انجام دهیم؟

برای این که بتوانیم دریافت‌کننده قرآن باشیم و یا به عبارتی قرآن بر ما نیز نازل شود، باید وارد دنیای قرآن شویم. با خلوص نیت به سراغ قرآن برویم و آن را به گونه‌ای بخوانیم که انگار خدا در همین لحظه در حال سخن گفتن با ماست. شرایط را نیز از قبل به گونه‌ای آماده کنیم که شایسته چنین دیداری باشد.
اول، باید درک کنیم که سخن گفتن خدا با ما تا چه اندازه برای ما مهم و لذت‌بخش است و همه عشق و نیاز خود به آن را به یاد آوریم.
دوم، باید خود را مخاطب کلام خدا ببینیم و با تعمق در کلام قرآن مصداق آن را در زندگی خود بیابیم.
برای مسلمانان زمان پیامبر(ص)، قرآن واقعه‌ای معاصر بود. زبان و سبک آن، فصاحت آن، اصطلاحات و استعاره‌های آن، نمادها و تمثیل‌های آن، وقایع و رویدادهای آن ریشه در محیط خودشان داشت. آنان یا شاهد این وقایع بودند و یا بخشی از آن بودند. ما چنین امتیازی نداریم با این حال، آموزه‌های قرآن برای ما نیز درست است.
با درک و اطاعت از قرآن، بیشتر و بیشتر درک خواهیم کرد که قرآن برای ما نیز یک حادثه معاصر است. جوهر انسان تغییر نکرده و تغییرناپذیر است.

 لذت بردن از قرآن

تنها ظاهر انسان‌ها و زندگی آن‌ها (فرم‌ها، حالت‌ها، فناوری‌ها) تغییر کرده است. بت‌پرستان مکه شاید امروز به آن شکل وجود نداشته باشند، همچنین یهودیان یثرب، یا مسیحیان نجران یا مؤمنان و ملحدان مدینه؛ اما همان شخصیت‌ها همچنان در اطراف ما وجود دارد. ما انسان‌هایی هستیم درست مانند همان انسان‌های دوران نزول قرآن گرچه شاید درک این حقیقت ساده چندان آسان نباشد.
به محض اینکه این حقایق را درک کنیم و به محض اینکه مانند نخستین گروه‌های مؤمنان به سراغ قرآن برویم، ممکن است آن گونه که قرآن در مقابل برخی از آنان نقاب برداشت، در مقابل شما نقاب بردارد: عروس حضرت قرآن نقاب آن گه براندازد.
تنها آن زمان است که به جای یک کتاب صرفاً محترم، یک کتاب قدیمی مقدس، می‌تواند به عنوان یک نیروی قدرتمند، محرک و هدایت‌کننده ما را به سوی بالاترین و بهترین دستاوردها هدایت کند، همان‌طور که قبلاً می‌کرد.
قرآن سراسر راه‌کارها، پندها و جملات عاشقانه خالق عظیم، شکوهمند، زیبا و مهربان است که با نگاهی دیگر و با خلوص بیشتر باید به سراغ آن رفت تا روی خود را به ما نشان دهد و ما را سرمست از لذت کند.
این مقاله برگرفته از کتابی به نام «راهی به قرآن» نوشته «خرم مراد»، عالم مسلمان و نویسنده پاکستانی است. وی در زمان حیات خود کتاب‌های زیادی به زبان‌های انگلیسی و اردو منتشر کرده است که «کلید بقره»، «گنجینه‌های قرآنی»، «محمد کیست»، «هدایای محمد(ص)»، «شریعت راهی به سوی عدالت» از آن جمله است.


http://iqna.ir/fa/news/3635501

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

بعد از دو سال؛ نهادهای قرآنی برای خانواده شهدای منا چه کردند ؟

بعد از دو سال؛
گروه فعالیت‌های قرآنی: در حالی که از جمله تأکیدات مهم مقام معظم رهبری در دیدار با دست‌اندرکاران حج بعد از فاجعه منا بحث فراموش نشدن این فاجعه بوده است، اما به نظر می‌رسد، نهادهای قرآنی برنامه مدونی برای سالگرد شهدای قرآنی فاجعه منا در نظر نگرفته‌اند.
شهدای قرآنی منا
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، دو سال از فاجعه منا گذشته است، دو سالی که اگرچه برای بسیاری به سرعت سپری شد، اما برای خانواده‌های شهدا، سخت گذشته است سختی‌ای که هیچ حس مشابهی برای توصیف ندارد. خانواده‌های شهدای منا هنوز هم درگیر هضم این فاجعه هستند، درگیر اینکه چگونه عزیزترین فرد زندگی‌شان به راحتی، کیلومترها دورتر از خانواده عروجی شهادت‌گونه داشته است. 
هنوز فرزندان «امین باوی»، «محمدسعید سعیدی‌زاده» و «حسن دانش» - همان کودکانی که تا ماه‌ها بعد از شهادت پدرانشان دست نوازش قرآنی‌ها بر سرشان بود و بازار همدردی و همراهی و دل سوزاندن برایشان گرم بود - که سواد کودکی‌شان هجی کردن واژه شهادت را نیاموخته است، در دنیای به دور از صفر و یک‌شان دل در گرو اسباب‌بازی‌هایی که قرار بود پدر برایشان بیاورد، دارند، منتظرند تا وعده سوغاتی‌های داده شد پدر، محقق شود. 
هنوز پدر و مادر شهید «محسن حاجی حسنی‌کارگر» و شهید «فواد مشعلی» کاروان عروسی‌ای را که می‌بینند، داغ‌ جگرسوزشان سر باز می‌کند، «محسن» و «فواد» برایشان زنده می‌شوند، داماد می‌شوند، عصای دست پیری‌ می‌شوند ... و ساعت‌ها با رویای بودن آنها در کنارشان زندگی می‌کنند. اما حالا دیگر دو سالی می‌شود که خبری از آن مهاجران الی‌الله نیست. حتی خانواده فواد که هیچ گاه پیکرش پیدا نشد و پدر تا این اواخر منتظر خبری از او بود، نیز دیگر باور کرده‌اند واقعیت داستان را ...  
خانواده‌های داغدار فاجعه منا این روزها هرچه به ایام بازگشت زائران خانه خدا نزدیک‌تر می‌شوند همه اندوه دنیا را پیش‌روی خودشان می‌بینند داغی تازه شده در وجودشان فوران می‌کند و می‌سوزاند همه وجودشان را،‌ آن اوایل در مرکز دید بودند و از سوی هر نهاد و سازمانی برای عرض تسلیت و شاید هم گرفتن چند عکس یادگاری مراجعه‌کننده‌های زیادی داشتند، حالا با گذشت دو سال از آن فاجعه، کمتر سراغی از آنها گرفته می‌شود. 
در اینکه هیچ حمایت و همدلی‌ای نمی‌تواند جای خالی عزیزان راهی دیار ابدی شده را جبران کند، اما این موضوع نباید خللی هرچند کوچک در نهادها و مسئولان برای ارائه حمایت‌ و مساعدت به خانواده‌ شهدای منا وارد کند.
کارهایی که تمایل به رسانه‌ای شدن آن نیست
در سومین سالگرد شهدای قرآنی فاجعه منا، گفت‌وگوهایی با مسئولان نهادهای قرآنی صورت گرفته است. گفت‌وگوهایی که ترجیع‌بند همه آنها این سوال که «چه اقداماتی برای خانواده شهدای قرآنی فاجعه منا انجام داده‌اید؟» بوده و سعی شده است تا با این مطالبه یادی از شهدای فاجعه منا خصوصاً شهدای قرآنی این فاجعه فراموش نشدنی داشته باشیم.
معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به جهت اینکه عالی‌ترین نهاد قرآنی دولت است، در این جور موارد همیشه بیشترین انتظارات را متوجه خود دیده و قبل از هر نهاد دیگری نگاه‌ها به عملکرد آن است. 
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا و در پاسخ به این سوال، گفت: کارهایی در این زمینه انجام داده‌ایم که راضی به بیان آنها نیستم. 
وی از ابراز هرگونه اظهارنظر دیگری در این زمینه امتناع کرد و تنها به گفتن این جمله که «کارهایی صورت داده‌ایم که لازم نمی‌بینم توضیحی در مورد آنها بیان کنم» اکتفا کرد.
یادی از شهدا در مسابقات قرآن 
سازمان اوقاف و امور خیریه و مرکز امور قرآنی‌ آن نیز به جهت اینکه دستی در مسابقات قرآن دارد و در زمره دستگاه‌های قرآنی قرار می‌گیرد، از دیگر دستگاه‌هایی است که مورد سوال واقع شده است. این دستگاه بعد از این فاجعه تلاش کرد تا یاد و خاطره شهدا را در مسابقات مختلف قرآنی زنده نگه دارد.
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در گفت‌وگو با ایکنا، در این زمینه گفت: بر اساس پیگیری‌هایی که از دفتر مقام معظم رهبری صورت گرفت و همچنین تأکیداتی که نماینده محترم ولی فقیه و ریاست سازمان اوقاف و امور خیریه داشتند و بر اساس دستوراتی که به ما داده شد کارها و اقداماتی صورت گرفت. از ادارات کل اوقاف استان‌هایی که درگیر این فاجعه بوده‌اند از جمله خراسان رضوی، یزد و خوزستان خواسته شد تا اقدامات لازم برای مساعدت با خانواده‌های شهدا را داشته باشند که مطمئناً ادارات کل جزئیات بیشتری از اقدامات صورت گرفته خواهند داشت.
حسینی با اشاره به اینکه در حد وسع و بضاعتی که هر کدام از استان‌ها داشته‌اند تلاش کرده‌اند تا مساعدتی با خانواده‌های شهدا داشته باشند، گفت: علاوه بر این مراسم متعددی از سوی سازمان و ادارات کل اوقاف استان‌ها در این سه استان برگزار شد و مسئولان اوقاف در منازل شهدای قرآنی منا حضور یافتند، ضمن اینکه محافل قرآنی متعددی با نام و یاد شهدا طی این مدت برگزار شده است. 
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه خاطرنشان کرد: بعد از این فاجعه هرساله مسابقات سراسری قرآن را با نام و یاد شهدای منا آغاز کرده‌ایم، در مسابقات سال ۹۴ که در کرمانشاه برگزار شد و نیز مسابقات سال ۹۵ که در گیلان برگزار شد تلاش شد تا یاد این شهدا به خوبی گرامی داشته شود.  
وی در پایان اذعان کرد: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر زنده نگه داشتن یاد و نام شهدای فاجعه منا، امسال نیز در افتتاحیه مسابقات سراسری قرآن که چهلمین دوره آن است نام و یاد شهدای منا و شهدای قرآنی منا گرامی داشته خواهد شد.
بسیج همیشه هم‌معنی با حرکت‌های خودجوش بوده است، در بحث شهدای قرآنی فاجعه منا نیز دارالقرآن این نهاد مردمی به صورت خودجوش در ابتدا اقداماتی را برای گرامی داشت شهدای قرآنی این فاجعه انجام داد. اقداماتی که به نظر می‌رسد در تعداد عناوین اجرای آن حداقل بیشتر از سایر نهادها و دستگاه‌های مربوطه باشد. 
از ساخت مستند و نماآهنگ تا نمایش تئاتر 
رحیم قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا با اشاره به اینکه در زمان وقوع این فاجعه در منا حضور داشته‌ و وضعیت این فاجعه و مظلومیت شهدا را مشاهده کرده‌ است، گفت: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری که تأکید داشتد ابعاد فاجعه منا در سطح بین‌المللی باید زنده نگه داشته شود، فعالیت‌هایی در این زمینه صورت گرفت.
وی افزود: ما به عنوان عضوی از جامعه قرآنی وظیفه داشتیم که پیگیر وضعیت شهدا و خانواده‌های آنها باشیم و تا حد امکان ابعاد این فاجعه را زنده نگه داریم و به شخصیت شهدا بیشتر بپردازیم. 
رئیس دارالقرآن بسیج کشور با اشاره به اینکه در بین شهدای قرآنی فاجعه منا پنج نفر در قالب کاروان نور به شهادت رسیده بودند، اظهار کرد: در این راستا سه شهید قرآنی دیگر را که جزء کاروان نور نبودند شامل شهید «محمدرضا جلالی» از تبریز، شهید آیت الله «مؤیدی قمی» و شهید «مرتضایی» از عقیدتی ـ سیاسی نیروی دریایی ارتش نیز شناسایی شدند. 
قربانی، ساخت مستند زندگی این شهدا را یکی از اقدامات دارالقرآن بسیج کشور برای شهدای قرآنی فاجعه منا عنوان و اظهار کرد: سال گذشته هفت مستند به نام «سوره‌های سرخ منا» در این راستا تولید و از شبکه سه و شبکه قرآن و معارف سیما پخش شد. این برنامه‌ها مستندهای کامل و ویژه‌ای بود که تاکنون در این ابعاد برای شهدای منا کار نشده بود. هشتمین مستند نیز در مورد زندگی شهید مرتضایی است که در حال ساخت این اثر هستیم. 
وی در ادامه به برگزاری دوره قبل مسابقات قرآن بسیج اشاره کرد و گفت: سال گذشته بیست و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن بسیج در مشهد مقدس برگزار شد که به نام و یاد شهدای قرآنی فاجعه منا نامگذاری شد. ضمن اینکه در همان مسابقات از خانواده‌های شهدای قرآنی منا دعوت شد تا علاوه بر تجلیل در اختتامیه مسابقات در مشهد حضور داشته باشند. 
رئیس دارالقرآن بسیج کشور همچنین به ساخت دو نماهنگ با عناوین «کربلای منا» و «آیه‌های عروج» اشاره و اظهار کرد: علاوه بر این دو اثر، یک تئاتر با عنوان «رمی جمرات» نیز با حضور بازیگران مطرح تولید شد که به ابعاد فاجعه منا پرداخت. این تئاتر به مدت یک هفته در فرهنگسرای بهمن اکران شد و یک روز از اکران آن به فعالان قرآنی اختصاص یافت.
وی در ادامه به صورت گرفتن دیدارهایی با خانواده شهدای قرآنی منا اشاره و بیان کرد: همچنین سال گذشته به مناسبت سالگرد شهدای فاجعه منا همایش «شهدای قرآنی منا» را در سالن همایش‌های سازمان حج و زیارت برگزار کردیم که با حضور خانواده شهدا منا برگزار شد و ویژه‌برنامه‌های خاصی در این همایش انجام گرفت. همچنین ویژه‌نامه «رایحه» با همکاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) منتشر و در این همایش توزیع شد. این ویژه‌نامه به ابعاد فاجعه منا و زندگی‌نامه شهدای قرآنی پرداخته بود.
قربانی در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با ایکنا به عضویت بسیج در ستاد شهدای منا اشاره کرد و گفت: بعد از این فاجعه ستادی با پرچمداری شورای عالی قرآن شکل گرفت که بسیج نیز در آن عضویت داشت. در جلسات این ستاد پیگیری مطالبات خانواده شهدا بودیم و مطالبات متعدد آنها را مطرح می‌کردیم، حتی در جلسه‌ای که به همین منظور در بعثه برگزار شد پیگیر مطالبات خانواده‌های شهدا بودیم. 
وی در ادامه این گفت‌وگو با اشاره به اینکه هنوز هم به خانواده شهدای منا و شهدای قرآنی این فاجعه رسیدگی کاملی صورت نگرفته است، افزود: با گذشت دو سال از این فاجعه هنوز هم مشکلات خانواده‌های شهدای منا و شهدای قرانی این فاجعه پابرجاست و توجه ویژه‌ای را می‌طلبد.
قربانی در بخش پایانی صحبت‌های خود در پاسخ به این سوال که امسال برای گرامی‌داشت این شهدا چه برنامه‌هایی در دست اقدام است، گفت: با توجه به اینکه مسئولیت ستاد شهدای منا بر عهده شورای عالی قرآن گذاشته شده است، منتظر هستیم که این عزیزان تشکیل جلسه دهند و اعلام هماهنگی‌های لازم را داشته باشند. ما سال قبل هم تا آخرین لحظات منتظر ماندیم تا برنامه‌های ستاد اعلام شود اما در آخرین لحظات متوجه شدیم ستاد برنامه‌ای در این زمینه ندارد. پیش‌بینی می‌شود که امسال نیز به همین روال باشد. 
شورای عالی قرآن نیز بعد از بروز این فاجعه تلاش کرد تا با تشکیل کمیته‌ای فعالیت‌های این حوزه را ساماندهی کند. آیا این دستگاه که هماهنگ کننده اقدامات دستگاه‌ها در این زمینه بوده است، امسال برنامه‌ای برای اجرا دارد؟
برنامه‌های تکریم دومین سالگرد در دست تهیه
سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا با اشاره به اینکه برای بزرگداشت سالگرد این شهدا در حال برنامه‌ریزی هستیم، گفت: در سال‌های گذشته نیز توسط دستگاه‌ها جلسات تکریم برگزار شد که یکی از آنها همایش بزرگداشت شهدای قرآنی فاجعه منا و تجلیل از خانواده آنها بود که در سالن همایش‌های سازمان حج و زیارت برگزار شد.
وی افزود: در این مدت دستگاه‌های ذی‌ربط اعم از سازمان حج و زیارت،‌ بنیاد شهید و دستگاه‌های استانی توقعات را برآورده نکردند. با وجود اینکه پیگیری‌های زیادی در این زمینه صورت گرفت اما آنگونه که باید و شاید کاری صورت نگرفت. 
سرابی با تأکید بر اینکه حمایت‌هایی که صورت گرفت بسیار مختصر بود، اظهار کرد: اعتقاد ما بر این بود که غیر از شأن شهادت که برای تمامی شهدای منا به تصویب رسید، شأن دیگری نیز داشتند که برای تبلیغ و ترویج قرآن کریم به این سفر اعزام شده بودند،‌ بنابر این حتماً باید نگاه متفاوتی به این شهدا صورت می‌گرفت که این کار انجام نشده است. حق این شهدا این بود که از تمام حقوق مادی و معنوی که بنیاد شهید به خانواده شهدا اعطاء می‌کند به خانواده این شهدا نیز اعطاء کند.
قائم مقام شورای عالی قرآن اظهار کرد: برخی از خانواده این شهدا دارای چند فرزند بودند که رسیدگی به امور مادی آنها نیاز مساعدت نهادها داشته و دارد، این خانواده‌ها باید مورد عنایت و توجه بیشتری قرار گیرند. تا به این لحظه تمام اقداماتی که به عمل آمده است نتیجه مطلوبی را به دنبال نداشته است و امیدواریم دستگاه‌های ذی‌ربط مساعدت بیشتری داشته باشند. به هر حال جریان قرآنی کشور به نوع برخورد نظام و بخش‌های مختلف نظام اسلامی با این موضوع توجه دارد و عنایت بیشتر دستگاه‌های ذی‌ربط به نوعی توجه و تکریم قرآن و اهل قرآن محسوب می‌شود که امیدواریم مورد غفلت قرار نگیرد.
سرابی در پایان در مورد برنامه‌هایی که امسال برای بزرگداشت شهدای منا در نظر گرفته شده است نیز گفت: برنامه‌هایی که برای سالگرد شهدای قرآنی منا در نظر گرفته شده است، طی روزهای آینده اعلام خواهد شد.
تکریم خانواده شهدا 
سازمان‌ دارالقرآن‌الکریم به عنوان یکی از تخصصی‌ترین نهادهایی که در زمینه قرآن فعالیت‌هایی دارد نیز از جمله دستگاه‌هایی هست که انتظارات زیادی از آن برای حمایت و از خانواده شهدای قرآنی و تکریم آنها، می‌رود. رئیس این سازمان البته چند روزی می‌شود در قالب کاروان قرآنی که از سوی بعثه مقام معظم رهبری انتخاب شده است، در سرزمین وحی حضور دارد، لذا برای جویا شدن از فعالیت‌هایی که این سازمان طی دو سال گذشته برای تکریم این شهدا انجام داده است با مدیر ارتباطات این سازمان گفت‌وگوی کوتاهی صورت گرفت.
منصور آقامحمدی، مدیر ارتباطات سازمان دارالقرآن‌الکریم، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا با اشاره به اینکه این فاجعه جامعه قرآنی را از افراد ارزشمندی که سال‌های سال می‌توانستند به بحث قرآن خدمت کنند محروم کرد، گفت: حضور این افراد به توجه به اینکه در بدو شناخته شدن بودند می‌توانست منشأ خدمات بسیار زیاد و اثرگذاری برای جامعه قرآنی باشد.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه سازمان دارالقرآن‌الکریم با توجه به وظیفه ذاتی خود در بحث تکریم و تجلیل چهره‌های قرآنی و معرفی آنها تلاش وافری داشته است، افزود: این سازمان بعد از این فرایند فعالیت‌هایی را انجام داد و تلاش کرد تا با صدور پیام‌های تسلیت و حضور مدیران سازمان در جمع خانواده‌های این شهدا دلداری و حمایت‌های معنوی و روحی خاصی را انجام دهند.
آقامحمدی همچنین اظهار کرد: از جمله فعالیت‌هایی که توسط سازمان دارالقرآ‌ن‌الکریم برای خانواده شهدای قرآنی فاجعه منا صورت گرفت، بحث تکریم خانواده‌های این شهدا بود که در سال ۱۳۹۴ یعنی همان سال که این عزیزان به شهادت رسیدند، این مراسم برگزار شد و خانواده‌های شهدای قرآنی مورد تجلیل قرار گرفتند. 
مدیر ارتباطات سازمان دارالقرآن‌الکریم در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: ضمن اینکه سال گذشته نیز مراسم تکریمی به همت دارالقرآن بسیج کشور برگزار شد که سازمان دارالقرآن نیز در بخشی از آن همکاری داشت. ضمن اینکه طی این سال‌ها تلاش شده است تا ارتباطات با خانواده‌های این شهدا حفظ شود و تماس‌هایی با آنها برقرار گیرد.
وی در پایان در پاسخ به این سوال که امسال برنامه خاصی برای این مراسم در نظر گرفته شده است یا خیر، گفت: با توجه به اینکه مدیر سازمان در مکه معظمه هستند، برنامه‌ها معطوف به این حضور قرار گرفته است و در آنجا محافلی اجرا می‌شود در خود سازمان تمهیدی برای این کار اندیشیده نشده است. 
بر اساس گزارش ایکنا، در حالی که از جمله تأکیدات مهم مقام معظم رهبری در دیدار با دست اندرکاران حج بعد از فاجعه منا بحث فراموش نشدن این فاجعه بوده است، اما به نظر می‌رسد هیچ یک از نهادهای قرآنی برنامه مدون و از قبل طراحی شده‌ای برای سالگرد شهدای قرآنی فاجعه منا را در نظر نگرفته‌اند.


قابل توجه مخاطبین محترم 
به زودی گزارشی از فعالیت های موسسه قرآنی بزرگ نور شمال فارس در خصوص خانواده های شهدای منا در همین سایت منتشر خواهد شد ...
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

گزارش تصویری (6) سفر مشهد مقدس طرح تسنیم پسران دارالقرآن نور شمال فارس

بسم الله الرحمن الرحیم


گزارش تصویری سفر زیارتی مشهد مقدس 1396 ، تسنیم پسران، دارالقرآن نور شمال فارس (05)

(( پنجشنبه 1396/6/8 و جمعه 1396/6/10 ))


( علاوه بر سایت، میتوانید تمام تصاویر را در کانال تلگرام تسنیم پسران به آدرس زیرمشاهده نمایید )

Http://telegram.me/Tasnim_p















۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰

گزارش تصویری (5) سفر مشهد مقدس طرح تسنیم پسران دارالقرآن نور شمال فارس

بسم الله الرحمن الرحیم


گزارش تصویری سفر زیارتی مشهد مقدس 1396 ، تسنیم پسران، دارالقرآن نور شمال فارس (05)

(( سه شنبه 1396/6/7 ))


( علاوه بر سایت، میتوانید تمام تصاویر را در کانال تلگرام تسنیم پسران به آدرس زیرمشاهده نمایید )

Http://telegram.me/Tasnim_p




۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

گزارش تصویری مشهد پسران 4


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

گزارش تصویری (3) سفر مشهد مقدس طرح تسنیم پسران دارالقرآن نور شمال فارس

بسم الله الرحمن الرحیم


گزارش تصویری سفر زیارتی مشهد مقدس 1396 ، تسنیم پسران، دارالقرآن نور شمال فارس (03)

(( یکشنبه 1396/6/5 ))


( علاوه بر سایت، میتوانید تمام تصاویر را در کانال تلگرام تسنیم پسران به آدرس زیرمشاهده نمایید )

Http://telegram.me/Tasnim_p




اذن دخول حرم مطهر 








اجرای تواشیح توسط قرآن آموزان طرح تسنیم دارالقرآن نور شمال فارس در حرم مطهر امام رضا علیه السلام




انتهای پیام/



۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰

گزارش تصویری (2)سفر مشهد مقدس طرح تسنیم پسران دارالقرآن نور شمال فارس

بسم الله الرحمن الرحیم


گزارش تصویری سفر زیارتی مشهد مقدس 1396 ، تسنیم پسران، دارالقرآن نور شمال فارس (02)


( علاوه بر سایت، میتوانید تمام تصاویر را در کانال تلگرام تسنیم پسران به آدرس زیرمشاهده نمایید )

Http://telegram.me/Tasnim_p




















۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

گزارش تصویری (1 )سفر مشهد مقدس طرح تسنیم پسران دارالقرآن نور شمال فارس

بسم الله الرحمن الرحیم


گزارش تصویری سفر زیارتی مشهد مقدس 1396 ، تسنیم پسران، دارالقرآن نور شمال فارس (01)


( علاوه بر سایت، میتوانید تمام تصاویر را در کانال تلگرام تسنیم پسران به آدرس زیرمشاهده نمایید )

Http://telegram.me/Tasnim_p















۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰